Efterrätter som kan förberedas

När du ska ha gäster på middagsbesök kan det kännas extra lyxigt att få bjuda på en god dessert. Desserten kommer förvisso inte att vara lika viktig som varmrätten, men den kan fortfarande ha en betydande roll för hur din middag kommer att uppfattas (och uppskattas). Det finns mängder av olika bakverk och desserter att välja mellan, men för att det ska bli enkelt är det bra om efterrätten kan förberedas – kanske till och med dagen innan.

Inför en större bjudning är det mycket som ska planeras. Är det en studentskiva eller ett födelsedagskalas kanske du även behöver tänka på dekorationer och inbjudningskort. Snygga inbjudningskort kan du skapa själv med hjälp av Invajt på nätet, vilket är en snabb lösning på just det problemet. Att hinna med matlagningen till många människor kan dock vara svårare. Vi har plockat fram de godaste desserterna och efterrätterna som du med fördel kan förbereda dagen innan. På så sätt har du möjlighet att fokusera mer på dina gäster än på att hänga i köket!

Enkla efterrätter till bjudningen

  • Tårta – Tårtor är mycket enkla att förbereda dagen innan och uppskattas av nästan alla. Visste du att tårtan till och med blir mycket godare och saftigare om den får stå i kylen över natten och ”dra sig”. Se dock till att den är förvarad i en kartong eller inplastad för att den inte ska få smak eller lukt av annat du har i kylen.
  • Pannacotta – Vill du avsluta middagen med en mycket uppskattad dessert ska du välja pannacotta. Du kan med fördel göra den en till två dagar innan servering och förvara den i kylen. Vill du förenkla till max ser du till att göra färdiga portioner. Plasta in (av samma anledning som med tårtan) och dekorera innan serveringen.
  • Paj – Pajer är goda och kan fyllas med nästan precis vad som helst. De är också mycket tacksamma och kan klara sig länge i kylen. Vill du vara ute i mycket god tid kan du till och med göra pajen för att sedan frysa in den och värma i ugnen innan den ska ätas.

Leave a Comment

mts_howto