Skapa bakverken till Halloween

Halloween verkar bli allt mer populärt i Sverige, och utklädnaderna begränsar sig inte till barn. Oavsett om du ska ha en maskerad, ett halloweenparty eller vill bjuda på något gott på arbetet kan du uppdatera dina gamla godingar och bakverksfavoriter med enkla medel. För att baka passande bakverk till Halloween behöver du inte nödvändigtvis använda helt nya recept, satsa på detaljerna och krångla inte till det mer än nödvändigt.

Till Halloweenpartyt

På Halloweenpartyt ska det bjudas på skräckinjagande och utsökta bakverk oavsett om det avser en fest för vuxna eller ett barnkalas. Nedan ges några exempel på vanliga klassiska bakverk som enkelt kan göras om för att passa till Halloween:

  • Tårtor. För tårtor som täcks med marsipan, som exempelvis prinsesstårtan, kan du t.ex. färga marsipanen orange och tillföra en grön stjälk och detaljer som får det att se ut som en pumpa. Andra detaljer du kan dekorera tårtor eller kladdkakor med, är marsipanfigurer såsom spindlar, fladdermöss eller andra figurer som hör Halloween till. Till den vita gräddtårtan kan du till exempel skapa ett knivhandtag av marsipan som sticker upp ur tårtan, och sedan låta hallonsås eller annan röd dekoration flyta ut över tårtan.
  • Chokladbollar. Klassiska chokladbollar som doppas i vit choklad och sedan dekoreras för att se ut som ögon.
  • Småkakor. Det är givetvis inte bara pepparkakor det går att göra figurer av, så här kan du i princip välja din favorit och forma till spöken eller annat passande. Sedan spritsar du med kristyr för att göra motiven ännu tydligare.

Nu är du nästan redo för halloweenpartyt, men först behövs naturligtvis skräckinjagande halloween kläder och med ett utbud med allt från clowner och jokrar till snövit som zombie blir din största utmaning troligen att välja rätt.

Fikadags på arbetet

Alla blir glada när det bjuds på fika på arbetsplatsen, möjligen med undantag för de som går på diet. Om du ska ordna med fika på arbetet blir det desto roligare om du dekorerar bakverken och bjuda på lite Halloweenkänsla. Här kanske det till och med går att få in några interna inslag beroende på vad ni arbetar med. När tålamodet tryter i telefonbaserade yrken får man kanske ofta känslan av blödande öron, vilket passar utmärkt som Halloweenfika exempelvis i form av marsipan på en muffins.

Muffins är för övrigt ett utmärkt alternativ, som enkelt kan få en härlig topping bestående av ljuvlig frosting. För att göra spöken väljer du en vit frosting och placerar små chokladbitar som ögon. Cake pops, kakbollar på pinnar, går utmärkt att göra i form av dödskallar, ögon, pumpor, häxor och mycket annat. Det finns enkla grundrecept på cake pops som man sedan kan modifiera för att passa både smak och dekoration.

Leave a Comment

mts_howto