Bakverk gjorda med choklad

När det kommer till bakverk och efterrätter så finns det många utsökta alternativ. Men det finns alltid en typ av efterrätter som beställs mer frekvent än andra; de som innehåller choklad. Här följer ett antal europeiska chokladdesserter som kommer få din mun att vattnas.

Kladdkaka, Sverige

En av de mest populära svenska desserterna är kladdkakan. Denna klassiska svenska skapelse kombinerar ägg, kakao (eller choklad), smör, socker och mjöl som tillsammans utgör en tät och läcker kaka. Under bakningen ska kakan förbli mjuk i mitten, medan det yttre lagret ska vara tunt och krispigt vilket resulterar i en fantastisk efterrätt.

Amandine, Rumänien

Amandine är en traditionell rumänsk chokladkaka som fylls antingen med choklad eller mandelgrädde. Kakan har fyra komponenter, sockerkaksbotten, sirap, fyllning och glasyr. Svampkakan är gjord på ägg, socker, vatten, mjöl, olja och kakao, fyllningen (vit chokladsmörskräm) består av ägg, socker, smör, vanilj och choklad.

Med den otroliga mängd socker som dessa bakverk innehåller kan det påverka dina tänders hälsa. Se till att använda en bra tandkräm och följ de anvisningar som erbjuds online eller av din tandläkare för att behålla en bra tandhygien när du mumsar i dig dessa godsaker.

Soufflé, Frankrike

Choklad soufflé är en utsökt fransk efterrätt som kombinerar mörk choklad med en krämig och fluffig äggbas. Precis som andra soufflésorter anses chokladversionen också vara tekniskt utmanande, men om den görs ordentligt, resulterar den i en underbart delikat efterrätt. Trots att det inte anses vara en av de första souffléversionerna, som ursprungligen var gjorda som salta rätter, är det idag en av de mest populära tolkningarna av denna internationellt hyllade dessert.

Placinta cu ciocolate, Rumänien

Placinta cu ciocolate är en tunn bakelse med choklad- och nötfyllning. Det är en av många rumänska placintarätter som är fyllda med antingen salta eller söta fyllningar. Denna efterrätt är gjord med mjuka deglager fyllda med choklad, ägg, socker och hackade nötter och smaksatt med apelsinskall och ett utsökt vaniljextrakt.

Leave a Comment

mts_howto