Bakverk – en njutning för alla!

Något som många tycker om eller rentav älskar, är bakverk! Bakverk är ofta sammansatta av en deg med mjöl som bas. Man kan variera bakverk i det oändliga med ägg, grädde, frukt, bär, kakao eller andra ingredienser beroende på val av bakverk. Socker är något som finns i alla bakverk och är man diabetiker finns det sötningsmedel i form av aspartam, sukralos och stevia. Även frukt hjälper till att tillsätta sötma.

Olika typer av bakverk

Bakverk finns ofta färdiga att köpa i butik, men man kan även baka själv med massor av härliga recept! Det finns många konditorier som specialiserar sig på endast bakverk och saftiga kanelbullar, som brukar vara ett av de vanligaste bakverken vi har. Sedan kan man även avnjuta gräddiga semlor, kakor i alla former eller smakrika tårtor. När man ska ha ett kalas, kan det ta tid att göra en egen tårta eller så kan det vara svårt att göra en tårta med detaljer. Då kan man få professionell hjälp från dintarta.se och beställa en färdig tårta med önskad form, motiv eller med till exempel en ätbar bild på toppen! Tårtor kan varieras i det oändliga och är alltid uppskattat på festen. När det kommer till kakor kan man dela upp dem i kategorierna mjuka och hårda kakor. Gemensamt för dessa är att bägge tillagas i ugn. Att baka kakor, mjuka som hårda, kan ibland vara en utmaning. Då finns det bra och smarta tips för den perfekta kakan för att lyckas i köket. Faktum är att man inte alltid behöver följa vissa recept till punkt och pricka. När man blir van att baka, kan man även gå på känsla och avvika något från grundreceptet. Hårda eller mjuka kakor är alltid godast att baka med riktigt smör! Smör framhäver smaken på kakan med sin speciella smak och doft. Vill man hellre äta kakor som är fettsnåla, finns det bra alternativ och tips på fettsnålt fikabröd som ändå smakar gott och man kan avnjuta med gott samvete.

Sveriges mest kända bakverk

I alla länder finns det bakverk som representerar landet och är en delikatess. Några av Sveriges mest klassiska bakverk är bland annat så kallade dammsugare, semlor eller kärleksmums. Det mest kända och och sålda bakverket i Sverige är prinsesstårtan. Vi känner alla igen denna tårta med dess lock av grön marsipan och ros på toppen. Originalreceptet skapades 1929 och kallades från början ”grön tårta”. Bakverk är något vi troligen aldrig tröttnar på och visst är det underbart att njuta av ett riktigt gott bakverk ihop med kaffet?

Leave a Comment

mts_howto